Как се канят кумове на вашата сватба?

Това е важен момент в живота и не е добре да сбъркате. Научете как да помолите вашите приятели или роднини да бъдат кумове на вашата сватба с тези полезни съвети.
Кумовете имат много в задължения в списъка си, за да подкрепят младоженеците: да купят нов костюм за кума и тоалет за кумата , да участват в организацията, да пишат реч, да водят сватбеното хоро, да обгрижат всички на сватбеното тържество. Измислянето на интелигентен начин как да попитате кумовете си дали биха приели поканата ви, е наистина важно. Има толкова много начини да направите това, така че изберете най-добрия метод, който да отговаря на личността на вашите приятели. 

Изберете разумно.

Преди да помислите как да помолите близките си да кумоват на вашето сватбено тържество, размислете дълго и сериозно на кого ще предложите. Може да имате страхотни нови приятели, но е по-добре да заложите на сигурно, като изберете кумове. Най-добре предпочетете хора, които са били в живота ви от дълго време. Замислете се: кумовете са единствените роднини в живота ви, които можете да изберете сами! 

Заложете на двойките.

Когато каните кумове, добре е те да са двойка и то с хармонични отношения. Ако не са, ще ви е трудно да ги събирате в последствие на семейните празненства, както и да им поискате съвет и подкрепа. Ако ви се иска да изберете сестра си, любимата си братовчедка или най-добра приятелка, по добре им отредете ролята на шаферки. Доверете се на собствената си интуиция, не на родителите си. В края на крайщата, вие сте тези, които избирате новите си роднини и подкрепа за цял живот. 

Добавете само щипка официалност.

Не е нужно да правите огромно събитие, за да не поканите своите кумове, но и не избирайте изцяло случаен подход. Вместо да им изпратите мейл или текстово съобщение, направете усилие да им се обадите по телефона, за да уговорите виждане, на което да говорите лично с тях. На срещата не забравяйте да отидете с красив букет цветя и бутилка според вкусовете им.  Изберете нещо класно! Но не прекалявайте – ще ги притесните. Пък и според традицията на сватбения ден младоженците подаряват подарък на кумувете, за спомен. Както и получават подарък от тях. 

Различава ли се поканата за кумуве от другите сватбени покани.

След като сте получили съгласието им устно, е време да се заемете с подготовката на събитието. Изберете дата и място, направете списък с гостите и отделете малко ценно време за поканите за сватба. Кумската покана обикновенно е различна, както и тази за родителите ви. Понякога, ако имате баба, сестра или друг близък, който е играл много специална роля в живота ви, използвате поканата за сватба за да му/и засвидетелсвате специалното си уважение и благодарност. Обикновено за тези близки се избира луксозна покана за кумове и родители, а броят им най-често е от 2 до 5.