Меню
Кошница

Подаръци

Откриите оригинални идеи за сватбени подаръци, съобразени с особеностите на младоженците  

При избора на подаръци за сватба, понякога може да изпитате затруднения. Ако двойката е направила СВАТБЕНА ЛИСТА, вие сте спасени! Избирате нещо според бюджета си и сте сигурни, че ще се хареса на 100%. Ако трябва обаче да вземете решението сами, запитайте се:

  • Двойката заможна ли е, или подаръка е добре да подпомогне младото семейство?

  • Близки ли сте с младоженците, или сте далечен роднина или пък колега?

  • Добре ли познавате предпочитанията им, или е по-добре да подарите Ваучер?

С опит от над 25 години, екипа на Svatbenden ви помага да намерите най-добрия сватбен подарък. Парите в плик са най-лесният вариант, но в него липсва лично отношение и няма да остане голям спомен. Готовите пари се харчат лесно и бързо, а хубавият подарък остава. Между парите и подаръчният ваучер, ние в Svatbenden подкрепяме повече ваучера. 

Истинските сватбени подаръци

Истински хубавите сватбени подаръци са подбрани с мисъл за младото семейство. Разбира се, когато избираме за най-добрата си приятелка или за много близък член от семейството, ние имаме много повече свобода, познаваме вкуса и предпочитанията им. 

Понякога обаче сме поканени на сватбата на шефа или на колега, които не познаваме така добре. Друг път сме канени от хора, чието материално благосъстояние далеч надскача нашето. Как да излезем от затруднението в тези случай?

Подарък за двойка, която има всичко

За подарък за двойка, която има всичко, изберете нещо луксозно според бюджета си. Може да не е голямо. Заложете на нещо красиво, като скъп дифузер с пръчици, парфюмна свещ или дизайнерска ваза. Пропуснете практичните неща. Сребърна рамка за снимки или свещник са също добър вариант. Заложите на подаръци с малък обем, вместо да занесете огромен пакет.

Подарък за сватба с по-ниска цена

Ще ви помогнем да намерите сватбен подарък с по-ниска цена, който да е уникален! На първо място ви съветваме да забравите за голям букет цветя: ще изяде бюджета ви и ще завърши в обща кофа с всички други. Вместо това изберете две английски чаши мъг от костен порцелан. Малък, но оригинален подарък, мъговете се ползват всеки ден. 

Бутилка шампанско с чаши е прекрасен жест. Шампанското е стилен подарък и винаги се приема добре. Чашите може да са и само две. Друга възможност е комплект за сервиране на торта (нож и шпатула). Ако желаете, можем да гравираме имената и датата на единия от приборите. Освен за сватбената торта, те ще се ползват за всички детски рождени дни, които им предстоят да организират. Алтернативно, обединете се с друг гост за общ сватбен подарък. Подарък от родителите или друг член на семейството

Когато се жени член на семейството, подаръка е по-специален. Често това е порцеланов сервиз за хранене, чай или кафе. Понякога подаръкът е комплект сребърни прибори. Дори да сложите щедра сума в красив плик за пари, непременно поднесете и нещо красиво, което да остане за спомен. Посребрена рамка за сватбени снимки Vera Wang, например.

Подаръчен ваучер

Има случаи, в които подаръчните ваучери са едни от най-подходящите сватбени подаръци.  Незаменими за индивидуален или групов подарък на шеф или колега. Така ще избегнете неудобството да дадете пари в плик и ще оставите добро впечатление.

Подарък за младоженците от кумовете?

Подаръкът от кумовете е сред най-големите на сватбата. Подобен по величина на подаръка от родителите, този специален подарък обикновено е луксозен. Ако младоженците са хора с големи материлани възможности, ваза Lalique или Daum е великолепна идея. За по-скромните, сребърен поднос или красиво плато за украса е чудесен подарък за спомен. Лични подаръци, като маркови бижута Lalique за нея и за него са също страхотна идея. 

Какво се подарява на кумовете от младоженците?

Както кумовете правят подарък на младоженците, така и те поднасят нещо за спомен. Преди години на кума се е дарявала бяла риза. Сега такъв подарък едва ли е подходящ. Ние смятаме, че добре нарисувана икона е особено хубав подарък за кумовете. Ваучер или пари в плик не са добра идея, трябва да е нещо лично! Потърсете арт подарък, като уникат от стъкло или дизайнерска ваза. Каквото и да изберете, водете се от идеята, че това е акт на благодарност и ще остане скъп спомен. Той трябва да е достоен за случая, но не трябва да е по-голям от това, което ще получите от кумовете.

Подходящ подарък ли е картината?

Въпреки че подкрепяме арт подаръците, съветваме ви да не подарявате картина. Въпреки, че Svatbenden се ръководи от не един, а двама художника, ние смятаме, че това е обременяващ подарък за получателя. Първо, избора на картина изисква сериозно образование. Но дори да го имате, картината е нещо, което се очаква да гледате всеки ден. Може би вашите приятели имат по-различен вкус от вашия? Освен това, цветовете или сюжетът могат да се окажат неочаквано подтискащи или будещи неприятни спомени у вашите приятели. Не на последно място, може да нямат място на стената за картина или гоблен.

Естествено, ако младоженците са харесали нещо конкретно в художествена галерия, подарък като би бил една чудесна идея! 

В наличност
Посребрени солнички с 2 пиленца – перфектен подарък за сватбаТези сребърни солнички са едно малко бижу! Умилителни, топчести, те са с фино скулптирани перца и всеки детайл се вижда. Прекрасен символичен подарък, те са подходящи както за младоженци, така и за подарък на сребърна сватба, след 25 годин..
95,00 лв.
В наличност
Елегантен комплект чашки за кафе Amazonia с 22к. златоИзумително красиви, тези 2 чаши за кафе са перфектен подарък за двойка. Самите чашки са с изчистен дизайн и имат само едно голямо жълто цвете, докато чинийките са акцента тук. Вижда се красотата на рисунките на ръка с изумрудено зелен цвят. Хекса..
190,00 лв.
В наличност
Amazonia луксозни чаши за чай в елегантен комплектКрасиви чаши за чай, каквито няма да срещнете другаде. Комплекта AMAZONIA е на топ марката Vista Akegre, гордостта на Португалия. Модела има 3 награди за дизайн, а това е наистина много! Означава, че всеки дизайнерски форум по света, събрал световно ..
220,00 лв.
В наличност
Рамка за снимка с две сърцаКрасива посребрена рамка за снимка с две сърца. Тази великолепна рамка за снимки е идеалният подарък за вашият партньор приятел, а защо не й красив сватбен подарък за щастливата двойка.Размер: 24х19 см;Посребрена рамка за снимки;..
65,00 лв.
В наличност
Посребрена кутийка МечеЛуксозна посребрена кутийка за първи зъбче или кичурче. Тази великолепна посребрена кутийка е декорирана с малко сладко меченце на капачето. Избирайки кутийката за първо зъбче или кичурче Вие ще направите един незабравим подарък за един прекрасен празник.Посребрена кутийка за ..
55,00 лв.
В наличност
Посребрена касичка ПрасенцеКласически вариант на детска касичка под формата на прасенце, но съчетаваща в себе си много лукс и красота. Тази изящна касичка прасе е посребрена и е чудесен аксесоар за стаята на Вашето малко дете. Ако искате да направите един прекрасен и вечен подарък, то тази приказно ..
85,00 лв.
В наличност
Порцеланово плато за торта Vista Alegre Tea With AliceПлато за торта на марката Vista Alegre, част от серията "Алиса в страната на чудесата" . Платото е изработено от фин португалски порцелан. Това великолепно порцеланово плато е един елегантен и стилен подарък, подходящ за всеки един повод или праз..
310,00 лв.
В наличност
Порцеланов чайник Vista Alegre Tea With AliceЕлегантен чайник "Tea with Alice" изработен от фин португалски порцелан на марката Vista Alegre. Чайника се предлага в комплект с кутия чай Vista Alegre.Изработен от фин португалски порцелан;Опаковани в луксозна фирмена кутия;Чайник Tea with Alice съдържа..
400,00 лв.
В наличност
  Плик за пари сребриста декорация Плик за пари изработен от лилава хартия с красива декорация в сребрист цвят. Този изключително луксозен плик за пари е стилното решение за финансови пожелания за всяка една сватба. Размер: 21,4x12,5см;..
15,00 лв.
В наличност
  Плик за пари с червен пискюл Красив и изключително луксозен плик за пари, изработен от червена хартия с красива декорация в златист цвят. Размер: 21,4x12,5см;..
15,00 лв.
В наличност
Плик за пари с цветеЛуксозен сватбен плик за пари в златист цвят. Плика за пари е изработен от ръчна хартия с вплетени копринени нишки, който му придават изящество и мекота. Красиво декориран с панделка от органза и сатен...
7,00 лв.
В наличност
  Плик за пари с пискюл Този стилен и изключително луксозен плик за пари е изработен от розова хартия, с красива декорация в златист цвят. Размер: 27,5x11,7см;..
15,00 лв.
В наличност
  Плик за пари златиста декорация Стилен и изключително красив сватбен плик за пари, изработен от наситено синя хартия с красива декорация в златист цвят. Размер: 21,4x12,5см;..
15,00 лв.
В наличност
Плик за пари в лилавоСватбен плик за пари в наситено лилав цвят. Изработен от ръчна хартия с вплетени копринени нишки, които му придават изящество и мекота. Този изключително красив плик за пари е декориран с панделка от органза и сатен...
7,00 лв.
В наличност
Луксозен плик за париТози изключително луксозен плик за пари е изработен от бяла хартия с красива декорация в цвят шампанско.Размер: 21,4x12,5см;..
9,00 лв.
В наличност
Луксозен комплект за чай Vista Alegre "Tea with Alice"Елегантен сет за чай "Tea with Alice", съдържащ две чаши за чай с две чинийки и кутийка чай на популярната марка Vista Alegre. Този великолепен и изключително красив комплект чаши за чай е подходящ подарък, както за сватба, така и за всеки друг п..
280,00 лв.
В наличност
Луксозен комплект за кафе Vista Alegre Christian LacroixДизайнерският сет за кафе на Christian Lacroix, е парад на реални и въображаеми пеперуди прелитащи над частите, като почетните триизмерни ефекти. Декоративни елементи с ръчно изработени детайли в злато и платина. Комплекта е от две чаши за кафе..
420,00 лв.
В наличност
Комплект десертни чинии Vista Alegre Tea With AliceКомплект десертни чинии "Tea with Alice", изработени от фин португалски порцелан на Vista Alegre. Всяка една от чинийте е с различен дизайн с картини типични за серията.Изработени от порцелан;Чинии с различен десен - 4 бр;Подходящи за миална машина;..
310,00 лв.
В наличност
Дизайнерска рамка за снимка Vera Wang With Love PearlДизайн Vera Wang, част от серията With Love;Комбинация от посребрени елементи с цвят шампанско;Изчистени линии характерни за серията;Луксозен кадифен гръб;Размери на снимката: 20.3 х 25.4 см;..
330,00 лв.
В наличност
Чаша за шампанско Riedel Sommeliers Vintage Champagne GlassЧашата е ръчно духана с черно столче;Подходящи за миене в миялна машина;Цената е за два броя;В картонена кутия по 2 броя;Произведени за интензивна употреба;Красиво брендирани с лого Riedel;Височина: 262 мм;Диаметър: 72 мм;Вместимост: 330 мл;..
320,00 лв.
В наличност
Плик за пари с бяла розаИзключително стилен и елегантен сватбен плик за пари в златисто-кафяв цвят. Изработен от ръчна хартия с вплетени копринени нишки, които му придават изящество и мекота. Този изключително красив плик за пари е декориран с панделка от органза и сатен...
7,00 лв.
В наличност
Луксозна рамка за снимка Vera Wang With Love PearlУловете мига и го запазете, като красив спомен завинаги, с тази великолепна рамка за снимки Vera Wang With Lovе Pearl. Рамката за снимки With Lovе е идеалният подарък за вашият партньор, приятел или като красив сватбен подарък за щастливата двойка.Се..
265,00 лв.
В наличност
Кристален декантер Riedel BlissЛуксозен декантер за червено вино, ръчно изработен от фин кристал. Част от богатия асортимент на австрийската компания Riedel, топ марка в световното производство на кристални чаши и декантери. Този великолепен кристален декантер е чудесен избор за луксозен подарък, ка..
290,00 лв.
В наличност
Комплект посребрени свещници Vera Wang Love KnotsЛуксозни посребрени свещници с кристална горна част, предназначени за чаени свещи. Този невероятен комплект посребрени свещници е част от колекцията на популярната дизайнерка Vera Wang - Love Knots.Комплект от 2 броя свещници;Височина на свещника: 12 ..
165,00 лв.
Показани са от 1 до 24 от 75 резултата (4 страници)