Меню
Кошница

Сватбени покани

Уникални покани за сватба – полезни съвети, които ще ви помогнат

Изключителните покани за сватба са тези, които отразяват вас и вашия годеник напълно. Те трябва да са съобразени с външния вид, цветовете, стила и цялостното усещане за вашата сватба. От техният външен вид, гостите ще добият представа за вашата сватбена естетика и стил като двойка.

Както стила на поканата, така и нейния цвят, дори шрифт, са елементи, отговорни за създаването на перфектната сватбена (и годежна) покана. Дали ще изберете закачлив или по-класически модел зависи от това как самите вие приемате себе си. От друга страна, покани със забавни младоженци са идеални за вашето моминско парти или годеж.

Има двойки, които предпочитат поканите тип „ферман“ или „свитък“. Този тип покани са обемни и красиво вързани с панделка. Усещането при разтварянето на такава покана е трепетно и подсказва за важността на събитието.

Други предпочитат по-нестандартни модели, като тези, които се разгръщат в две страни, наричан „пеперуда“. Те създават усещане за малка изненада, която ще се разкрие при разгръщането на поканата.

Друг нестандартен модел е този, тип „вложка и лист“. Различното при него е, че текста на поканата е скрит, а само инициалите и датата са видими.

Поканите тип „ферман“ или „свитък“ поемат най-дълъг текст. Можете да изберете модел с рисунка или инициали на гърба, или такъв – без. Те са от прекрасна луксозна хартия с подходяща плътност и перлен или златист отблясък. Изработваме ги в минимум 35 броя, заради изискванията на печатницата.

Поканите „пеперуда“ са подходящи за по-къс текст, но мястото е напълно достатъчно за цялата необходима информация. Те са от същата хартия с перлен или златист отблясък, но значително по-дебела (картон), в сравнение с поканите „ферман“ или „свитък“. Изработваме ги в минимум 35 броя, заради изискванията на печатницата.

Поканите, състоящи се от вложка и лист поемат текст с подобно количество като „пеперуда“. Тяхното минимално количество е също 35. Ако сте решили да сложите стихотворение или дълго послание, изберете покана-свитък.  

Какво да напишете на вашите сватбени покани

Текстът на сватбената покана задължително трябва да казва всичко важно, независимо дали ще е незабравимо оригинален или стегнат и къс.

Не пропускайте никаква важна информация във вашите покани за сватба. Опишете кой ще се жени, кои са кумове и къде и кога ще се проведе церемонията, както и празничният обяд или вечеря.

Ако сте направили „Сватбена листа“, най-отдолу в поканата посочете:

Сватбената листа е в магазин......адрес.....сайт......

Как да създадете сватбена покана, стъпка по стъпка

Често, избирането на сватбени или годежни покани е първият път, когато булката и младоженецът започват да мислят сериозно по темата на сватбата си. Като цяло, двойките имат някаква обща представа какво искат, но когато дойде време за конкретен избор на поканите, някои решения ще трябва да се вземат. 

Първото е да изберете модел, който да харесва и на двамата. Тук е и момента да го съобразите с количеството текст. Може да се наложи да направите труден избор, определяйки дали дизайна или текста да са приоритет. После идва списъка за гости. От него става ясно количеството хора, които ще бъдат поканени. Svatbenden предлага сватбени покани и за двойки, които искат те да са на език, различен от българския. За тях сме описали всичко в следващите редове.

Може ли поканите да са не само на български?

Това е услуга, която винаги сме предлагали. През годините сме отпечатвали покани на турски, немски, английски, италиански, френски, както и на много други езици. В тези случай искаме текста да е подаден със съответните ударения и специални знаци. Съвсем разбираемо, корекциите в тези конкретни случаи трябва да се направят от вас, клиентите. В зависимост от случая, понякога отпечатваме една покана на два езика. Друг път половината покани са на български, а другата половина – на чужд език. 

Кога се изпращат поканите за сватба?

Още преди да изберете и поръчате вашите покани за сватба, изпратете така наречения Save the Date или „Запазете този ден за нас“. Това е неофициално съобщение до хората от вашия списък с гости и може да се изпрати и по мейл или телефон. В съобщението не се дават подробности за мястото или часа на събитието, а само за датата. То гласи нещо като „Моля, запазете за нас денят 30 април 2023 за да отпразнуваме заедно сватбата на Ема и Ники“. Тези съобщения могат да се изпратят шест месеца предварително. Ако сватбата е в разгара на лятото, това ще спаси празника ви. Все пак хората планират отпуската си отрано.

Самите сватбени покани обикновено се изпращат около 2 месеца преди сватбата, за да се гарантира, че гостите ще имат време да планират присъствието си.

Поканата за кумовете и родителите различна ли е?

Поканите за кумовете, понякога наричани „кръстници“, както и за родителите на младоженците, много често са различни и луксозни. Поради специалното място в живота на двойката или на единия от двамата, тези луксозни покани понякога се дават и на баба или брат. За тези специални хора, вашата сватба е толкова значима, колкото и за вас. Луксозната покана, която им връчвате, изразява цялото ви уважение и благодарност. Затова, когато избирате покана за кръстниците, кумовете, родителите и най-специалните хора в живота ви, знайте, че те трепетно очакват тази радостна вест. Поканата ви ще се пази като скъп спомен, често цял живот.

В наличност
Сватбена покана Червени коралиНетрадиционни сватбени покани с червени корали, които напомнят сърце или дърво. Поканата е окомплектована с панделка от органза или сатен в подходящ за нея цвят.Изработена от луксозен перлен картон 300г. в златисто;Възможност за промяна на текста, шрифта и цвета на текс..
6,80 лв.
В наличност
Сватбена покана Тичащи младоженциСтилни и красиви сватбени покани с тичащи младоженци, изработени от перлен картон. Тези изключително стилни покани за сватба са окомплектовани с красива текстилна панделка в избран от клиента цвят.Изработена от перлен картон 300г.;Поканата се предлага в два цвята: зл..
6,80 лв.
В наличност
Сватбена покана сребриста декорацияЛуксозни свабени покани за гости, изработени от перлен картон. Тези великолепни покани за сватба са изключително елегантни и стилни.Картонът е перлен 300 грама;Минимално количество: 50 бр.;Променяеми са:Текстът на поканите;Инициалите на младоженците;Цветът на текст..
6,80 лв.
В наличност
Сватбена покана Сини морски кончетаСватбени покани тип плик с вложка, в морско синьо и бяло. На плика на поканите има морски елементи - морски кончета, мидички и раковинки. Инициалите и датата на сватбата се виждат дори когато поканата е в плика.Картонът е перлен 300 грама.;Минимално количество: 35 ..
7,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък ШоколадЛуксозни сватбени покани свитък за гости, изработени от перлен картон и завързани с панделка в тон с цветовете на поканата.Изработена от перлен картон 120 грама;Възможност за избор на текст, шрифт и цвят на текста;Свитъкът е с дължина 29 см;Минимално количество: 35 бр.;..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък цвят бордоСватбени покани свитък в цвят бордо. Поканата е изработена на перлена хартия с красиви форални елементи, обвита с хартиен пръстен в тон с нея.Покана-свитък от перлен картон 120 грама;Свитъкът е с дължина 29 см;Пръстен за покана-свитък с инициали, изработен от перлен ..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък Сребристи сърцаСватбени покани изработени от перлен картон. Поканата може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка, по желание на клиента. Възможост за изписване на инициалите от външната страна на поканата за сватба.Изработена от перлен картон 120 грама;Цена на покана ..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с червена панделкаСватбени покани-свитък, изработени от луксозен перлен картон. От едната страна е вашият текст, а гърбът е украсен с изящни орнаменти. Свитъкът е завързан с нежна панделка.Изработена от перлен картон 120 грама;Свитъкът е с дължина 29 см;Възможност за избор на ..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с розови нюансиСтилни и елегантни сватбени покани-свитък, изработена от перлен картон. Тази великолепна покана за сватба може да бъде обвита от пръстен или завързана с текстилна панделка. Възможност за изписване на инициалите от външната страна.Изработена от перлен картон 120 ..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с розова панделкаКрасиви сватбени покани-свитък, изработени на луксозна перлена хартия със златисти отблясъци. Поканата е декорирана с нежни розови елементи.Минимално количество на поръчката: 35 броя;Покана-свитък от перлен картон 120 грама;Размер 21х29см;Цената включва печат ..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с пръстенСватбени покани-свитък, изработени от перлен картон. Тази великолепна покана за сватба може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка, по желание на клиента. Възможност за изписване на инициалите от външната страна на сватбената покана.Изработена от перлен карто..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с нежна панделкаСватбени покани свитък за гости с нежна панделка. Поканата е богато орнаментирана от едната страна, а от другата е вашият текст.Покана-свитък от перлен картон 120 грама;Свитъкът е с дължина 25 см;Минимално количество за поръчка 50 бр.;Променяеми са:Текстът на п..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с красива панделкаСватбени покани свитък, изработени от перлен картон и завързани с красива панделка. Печатът е двустранен, от едната страна е вашият текст, а от другата е украсена с орнаменти.Изработена от перлен картон 120 грама;Възможност за избор на текст, шрифт и цвят на ..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с инициалиСватбени покани-свитък, изработени от перлен картон. Тази стилна и елегантна покана за сватба може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка, по желание на клиента. Възможност за изписване на инициалите от външната страна на поканата.Изработена от перлен картон..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с едностранен печатСватбени покани свитък с едностранен печат. Поканата е изработена от луксозен перлен картон и е завързана с ефирна панделка.Покана-свитък от перлен картон 120 грама;Свитъкът е с дължина 25 см;Минимално количество: 35 бр.;Променяеми са:Текстът на поканите;Цве..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък зелени нюансиСватбени покани-свитък, изработени от перлен картон. Тази изключително красива сватбена покана може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка, по желание на клиента.Възможност за изписване на инициалните от външната страна на поканата за сватба.Изработена от..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък в сребрести нюансиСватбени покани-свитък изработени от перлен картон. Тази великолепна покана може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка по избор на клиента. Възможност за изписване на инициалите от външната страна на поканата за сватба.Изработена от перлен картон 12..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък в оранжевоСватбени покани-свитък, изработени от перлен картон. Тази изключително стилна и елегантна сватбена покана може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка, по желание на клиента. Възможност за изписване на инициалите от външната страна на поканата за сватба.Израб..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитъкСватбени покани свитък, изработени от луксозен перлен картон и завързани с нежна панделка. Поканата е двустранна - от едната страна е вашият текст, а гърбът е украсен с изящни орнаменти.Покана-свитък от перлен картон 120 грама;Свитъкът е с дължина 25 см;Минимално количество за ..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана с текстилна панделкаИзключително красиви сватбени покани за гости, изработени от перлен картон. Тази великолепни покани за сватба са окомплектовани с красива текстилна панделка, която им придава допълнителна красота и завършен вид.Възможност за избор на текст, шрифт и цвят на текста;..
6,50 лв.
В наличност
Сватбена покана с морски елементиСватбени покани тип плик с вложка, в златно. На плика има морски елементи - раковинки и мидички. Инициалите и датата на сватбата се виждат дори когато поканата е в плика.Изработени от перлен картон 300 грама;Минимално количество: 35 бр.;Могат да бъдат променяни:текст..
7,90 лв.
В наличност
Сватбена покана с красива декорацияЛуксозни сватбени покани за гости, изработена от перлен картон. Тези великолепни покани за сватба ще Ви впечатлят със своя дизайн и красота.Картонът е перлен 300 грама;Минимално количество: 50 бр.;Променяеми са:Текстът на поканите;Инициалите на младоженците;Цветът ..
6,80 лв.
В наличност
Сватбена покана плик с вложка в розово и лилавоСватбeни покани тип плик с вложка в розово и лилаво. Инициалите и датата на сватбата се виждат дори когато поканата е в плика.Картонът е перлен 300 грама;Минимално количесво: 35 бр.;Променяеми са:текстът на поканите;инициалите на младоженците;цветът на ..
7,90 лв.
В наличност
Сватбена покана плик с вложкаСватбени покани тип плик с вложка в синьо и бяло. Инициалите и датата на сватбата се виждат дори когато поканата е в плика.Картонът е перлен 300 грама;Минимално количество: 35 бр.;Променяеми са:Текстът на поканите;Инициалите на младоженците;Цветът на текста;Цветът на орн..
7,90 лв.
Показани са от 1 до 24 от 69 резултата (3 страници)