Меню
Кошница

Кристални чаши

Защо избираме кристални чаши за сватба?
Кристалните чаши за сватба са бляскави и елегантни и това ги прави фаворит при младоженците. Освен това, кристалът символизира чистотата, прозрачността и трайността на любовта. Този материал великолепно пречупва светлината и символично показва красивите аспекти на една връзка. Стъклото е крехко и това може да бъде напомняне, че отношенията трябва да се поддържат внимателно и с повече нежност.

Защо хората избират кристални чаши за сватба?
Кристалът е по-здрав от стъклото, така че се използва за създаване на тънки, елегантни и дори супер фини чаши за вино. Съвсем естествено, повечето сватбени чаши в Svatbenden са кристални. Няма нищо по-приятно от това да вземете изящна кристална чаша в ръка и да почувствате как тънкия й ръб да целува устните ви, докато отпивате от шампанското.

Какво символизира кристалното стъкло?
Изящно и крехко, кристалното стъкло носи красива символика. То е изискано и блестящо. Кристалът символизира вечност, чистота и нежно внимание към крехките неща, като любовта, например.

Звънят ли кристалните чаши за шампанско?
В Svatbenden сме забелязали, че когато кумовете купуват чаши за младоженците, често очакват кристала да звъни при наздравица. Очакваният звук (като от малка камбана) обаче, може да се чуе само от чаши за червено вино, каквито са бокалите. Защо това е така? За да резонира ясно, камбаната непременно трябва да бъде изработена в определена форма.  Повечето камбани имат формата на куха чаша, която при удар вибрира в един силен тон, като страните й образуват резонатор. За да на​​карате кристална в чаша да звънти, тя трябва да е първо празна и след това да има форма на камбана. Сега ритуалните чаши за шампанско имат друга форма.

И един съвет от нас: когато си казвате „Наздраве!“, удряйте двете чаши в най-широката им част, а не в ръбчето горе. То е най-крехко, за разлика от центъра на „лалето“, където кристала е значително по-устойчив.

По какво се различават кристалните чаши за сватба от стъклените?
Кристалното стъкло се различава от обикновеното по това, че има добавен оловен оксид или друг метален оксид. Иначе съставките са идентични. Когато е добавен оловен оксид , материала се нарича „оловен кристал“. Когато е добавен друг метален оксид, имаме „безоловен кристал“. Оловният кристал е значително по-скъп от безоловния. 

Добавянето на метален оксид, независимо дали е оловен или не, правят кристала да запази целостта си дори при рязане или издухване, затоватой е по-здрав от стъклото. Освен това, добавените съставки му придават блясък и способност да пречупва светлината. 

Сватбените чаши в Svatbenden са само от кристал, оловен или безоловен, и изглеждат прекрасно!
Кристалните чаши ръчна изработка се правят чрез стопяване на кристала в пещ при много висока температура. След това, нажежения до червено течен кристал се издухват от стъклар, наречен „стъклодув“. Това е рядка, много трудна и вече изчезваща професия. Тези чаши са артистични и носят отпечатъка на ръчната работа. Те никога не са напълно еднакви една с друга, понякога имат малки балончета тук-там и се отличават с атрактивен дизайн.

Избирайки кристални сватбени чаши, вие придавате на събитието си по-високо ниво на изтънченост. Направете страхотно впечатление на гостите си с кристални сватбени чаши и блестете като истински звезди на вашия голям ден.
В наличност
Високи ритуални чаши за вашата сватба от RiedelКристални чаши с изключителна елегантност, високи цели 30 см! Изчистени, издължени, тези сватбени чаши подчертават цялата красота на младоженците. Изработени от престижния бранд Riedel, красивите чаши за сватба MAX са с максимална височина и финес.След ..
140,00 лв.
В наличност
Изключително изчистен и елегантен дизайн;Материал: безоловен кристал;Височина: 23.5 см;Диаметър: 7 см;Вместимост: 285 мл;Посочената цена е за комплект от 2 броя;..
160,00 лв.
В наличност
Сватбени чаши Vera Wang With Love Black по дизайн на Vera Wang Луксозни ритуални чаши, изработени от сребро, черен лак и кристал. Сватбените чаши са изработени по дизайн на Vera Wang и са част от колекцията й - With Love. Чашите са с височина 27 см и се предлагат в комплект от 2 броя. Серия..
250,00 лв.
В наличност
Дизайнерски сватбени чаши Oleg Kassini Посочената цена е за 2 броя сватбени чаши; Изработени от фин кристал и декорирани с кристали в цялото столче; Височина: 27 см; Материал: безоловен кристал; Made in Germany...
180,00 лв.
Изчерпан
  Златен кант на върха на балона и нежна цветна гравюра; Материал: безоловен кристал; Височина: 25,3 см; Посочената цена е за комплект от 2 броя;..
80,00 лв.
Изчерпан
Материал: безоловен кристал; Комплекта включва 2 броя чаши; Височина: 26.0 см; Вместимост: 300 мл...
52,00 лв.
Изчерпан
Материал: безоловен кристал; Височина: 22.0 см; Made in Germany...
64,00 лв.
Изчерпан
Изключително изчистен и елегантен дизайн; Материал: безоловен кристал; Височина: 25 см; Диаметър: 8 см; Вместимост: 340 мл; Посочената цена е за комплект от 2 броя;..
100,00 лв.
Изчерпан
  Изключително изчистен и елегантен дизайн; Материал: безоловен кристал; Височина: 25,4 см; Диаметър: 8,6 см; Вместимост: 330 мл; Посочената цена е за комплект от 2 броя;..
118,00 лв.
Изчерпан
Материал: безоловен кристал; Височина: 21,8 см; Диаметър: 6,8 см; Вместимост: 230 мл; Made in Austria...
100,00 лв.
Изчерпан
  Сватбени чаши Delight Нежни и елегантни ритуални чаши, изработени от фин кристал и декорирани с деликатно гравирана дантела. Тези великолепни сватбени чаши са изработени от безоловен кристал, високи са 24.5 см и се предлагат в комплект от 2 броя. Нежно декорирана дантела; Матери..
60,00 лв.
Изчерпан
  Кристални сватбени чаши Royal Daulton With This Ring Стилни, елегантни и красиви ритуални чаши, изработени от фин кристал и декорирани с нежно гравирани халки - гланц и мат, и камъчета Сваровски поставени върху всяка една от халките. Тези невероятни сватбени чаши са изработени от безоло..
180,00 лв.
Изчерпан
Кристални чаши ръчно гравирани; Имат инкрустирани кристали; Материал: безоловен кристал; Височина: 26,5 см; Посочената цена е за комплект от 2 броя;..
180,00 лв.
Изчерпан
Материал: безоловен кристал; Цената е за комплект от 2 броя чаши Височина: 25 см...
60,00 лв.
Изчерпан
  Кристални сватбени чаши Сърца Стилни, елегантни и изключително красиви ритуални чаши, изработени от фин кристал и нежно декорирани с две сърчица по дължината на столчето. Тези великолепни сватбени чаши са изработени от безоловен кристал, високи са 25.2 см и се предлагат в комплект от 2 ..
50,00 лв.
Показани са от 1 до 16 от 16 резултата (1 страници)