5 често срещани грешки при избора на партньор в живота

Какво е това, което решава нашата съдба и как да продължим с избора на партньор в живота? Кои са 5-те често срещани грешки, които хората правят, когато избират своят партньор? 

Кои са най-често срещаните грешки и как могат лесно да бъдат отстранени с известна предвидливост и професионална помощ. В крайна сметка това е може би най-важното решение, което някога ще вземем, затова нека погледнем сериозно:

Бъдете отворени

Когато преследват представата си за това, кое им пасва най-добре, хората могже бързо да се окажат в задънена улица. Често чуваме жените да казват, че искат някой „висок тъмен и красив“, като всъщност може да са по-щастливи с някой средно висок и рус. Така че не се рамкирайте сами с фиксирани идеи и стереотипи - бъдете отворени и оставете химията да работи.  Осланяйте се на интуицията си, тя често е най-вярното решение.

Не бързайте

Понякога имаме фикс идея в главата си за крайния срок в който да се обвържем, а родителите или близки членове на семейството също оказват натиск, смятайки, че е за ваше добро. Често чуваме хората да казват: „Трябва да се оженя до 25 (или 30,35 или 40)“. Всъщност е много по-добре да се търси „онзи, истинския“на 40, отколкото да се омъжите за някой, който е напълно неподходящ и да бъдете страшно нещастни.

Не преувеличчавайте ролята на Съдбата

Не преувеличчавайте ролята на Съдбата, като избирате сред тесен кръг приятели или ухажори, които знаете, че са на разположение. По-важно е да анализирате, внимателно да планирате и дори да потърсите съвет от професионалист, когато търсите своя партньор в живота. Вместо да правите компромиси и да се втурвате към някой от удобен, само защото е на разположение или лесно достъпен.

Не вярвайте, че любовта е достатъчна

Да бъдеш влюбен е прекрасно, но огньовете на страстта могат бързо да угаснат. Ще остане ли достатъчно за поддържане на връзката? Имате ли достатъчно споделени интереси? Поддържате ли връзка с приятелите си? Доволни ли сте от себе си като човек извън тази връзка? Да си влюбен е жизненоважна съставка за прекрасна връзка, но трябва да има и други компоненти.

Вземете решението сами

Когато имате връзка, приятелите и семейството може да имат съмнения дали човека е точно за вас. Но само вие знаете как наистина се чувствате в тази връзка. Така че да, добре е да споделяте с другите, да анализирате дали в съветите им има нещо вярно, но именно вие трябва да имате последната дума. Може би в случай на съмнения, допитването до професионалист - семеен консултант, е най-ценно. Някой, който може да ви помогне и да ви даде напътствия, но безстрастно и трезвомислещо, без личен интерес.