Меню
Кошница

Сребърни чаши

Защо сребърните чаши се свързват със сватбения ритуал? 

Среброто е скъпоценен метал и подобно на златото символизира благоденствие и богатство. Среброто символизира енергията на луната и представлява баланса между черно и бяло. Това е цветът на гръцката богиня Артемида (римски аспект: Диана). Среброто е символ на чистотата, силата, ясния фокус и женската енергия. 

Женствена енергия

Среброто се свързва с женската енергия и с богинята Артемида, девствената богиня на Лова и Луната. То символизира женската интуиция и вътрешно познание и затова често се свързва с по-висша духовност. Неговата енергия тече с приливите и отливите и затова е адаптивна. Поради връзката си с водата, тя се олицетворява прочистване.

Алхимия 

Среброто е благороден метал. Той е силен, но ковък. Издържа на топлина и време, но все пак може да бъде оформен в нещо великолепно. Каква по-прекрасна символика за един нов съюз, като брака?

Цветът на светлината и отражението 

Енергията на сребро има успокояваща и пречистваща енергия. От гледна точка на цветната психология, среброто сигнализира за промяна на посоката, като осветява пътя напред. Помага за почистването и освобождаването на психични, физически и емоционални проблеми и блокажи, тъй като отваря нови врати и осветява пътя към бъдещето.

Със своите отражателни и чувствителни качества среброто символизира интуицията и телепатията. То отразява обратно излъчената енергия, независимо дали е положителна или отрицателна. 

Заради всички тези изумителни свойства, сребърните чаши са едни от най-подходящите са сватба, наред с кристалните и златните. Кристала символизира чистота и съвършенство, както и светлината на небесата. Златото олицетворява духовна висота, а в материален план – благоденствие и богат живот.

В наличност
Дизайн Wedgwood, част от серията Simply Wish;Посочената цена е за 2 броя чаши;Изработени от безоловен кристал;Посребрено столче;Височина: 27 см;..
250,00 лв.
В наличност
Дизайн Vera Wang, част от серията With Love;Посочената цена е за 2 броя чаши;Изработени от безоловен кристал;Посребрено столче;Декорирани с характерната за серията посребрени орнаменти;Височина: 27 см;..
250,00 лв.
В наличност
Сватбени чаши Vera Wang With Love PearlЛуксозни и изключително елегантни ритуални чаши, изработени от сребро и кристал. Тези стилни и красиви сватбени чаши са изработени по дизайн на Vera Wang и са част от популярната й колекция - With Love. Ритуалните чаши са изработени от безоловен кристал и са с ..
250,00 лв.
В наличност
Сребърни чаши без столче ръчна изработкаТози комплект нестандартни сватбени чаши без столче има сребърно покритие. Изработени от метал, чашите са с видими следи от чукчето на майстора, за да се подчертае тяхната ръчна изработка. Това създава допълнителен ефект на красиво пречупване на светлината, ко..
260,00 лв.
Изчерпан
Дизайн Vera Wang, част от серията Love Knots; Посочената цена е за 2 броя чаши; Изработени от безоловен кристал; Посребрено столче; Декорирани с характерната за серията посребрена панделка; Височина: 27 см;..
250,00 лв.
Показани са от 1 до 5 от 5 резултата (1 страници)