Меню
Кошница

Сребърни чаши

Защо сребърните чаши се свързват със сватбения ритуал? 

Среброто е скъпоценен метал и подобно на златото символизира благоденствие и богатство. Среброто символизира енергията на луната и представлява баланса между черно и бяло. Това е цветът на гръцката богиня Артемида (римски аспект: Диана). Среброто е символ на чистотата, силата, ясния фокус и женската енергия. 

Женствена енергия

Среброто се свързва с женската енергия и с богинята Артемида, девствената богиня на Лова и Луната. То символизира женската интуиция и вътрешно познание и затова често се свързва с по-висша духовност. Неговата енергия тече с приливите и отливите и затова е адаптивна. Поради връзката си с водата, тя се олицетворява прочистване.

Алхимия 

Среброто е благороден метал. Той е силен, но ковък. Издържа на топлина и време, но все пак може да бъде оформен в нещо великолепно. Каква по-прекрасна символика за един нов съюз, като брака?

Цветът на светлината и отражението 

Енергията на сребро има успокояваща и пречистваща енергия. От гледна точка на цветната психология, среброто сигнализира за промяна на посоката, като осветява пътя напред. Помага за почистването и освобождаването на психични, физически и емоционални проблеми и блокажи, тъй като отваря нови врати и осветява пътя към бъдещето.

Със своите отражателни и чувствителни качества среброто символизира интуицията и телепатията. То отразява обратно излъчената енергия, независимо дали е положителна или отрицателна. 

Заради всички тези изумителни свойства, сребърните чаши са едни от най-подходящите са сватба, наред с кристалните и златните. Кристала символизира чистота и съвършенство, както и светлината на небесата. Златото олицетворява духовна висота, а в материален план – благоденствие и богат живот.

В наличност
Сватбени чаши With Love от Wedgwood Дизайн Wedgwood, част от серията Simply Wish; Посочената цена е за 2 броя чаши; Изработени от безоловен кристал; Посребрено столче; Височина: 27 см;..
250,00 лв.
В наличност
Дизайн Vera Wang, част от серията With Love;Посочената цена е за 2 броя чаши;Изработени от безоловен кристал;Посребрено столче;Декорирани с характерната за серията посребрени орнаменти;Височина: 27 см;..
250,00 лв.
В наличност
Дизайн Vera Wang, част от серията Love Knots; Посочената цена е за 2 броя чаши; Изработени от безоловен кристал; Посребрено столче; Декорирани с характерната за серията посребрена панделка; Височина: 27 см;..
250,00 лв.
В наличност
  Сватбени чаши Vera Wang With Love Pearl Луксозни и изключително елегантни ритуални чаши, изработени от сребро и кристал. Тези стилни и красиви сватбени чаши са изработени по дизайн на Vera Wang и са част от популярната й колекция - With Love. Ритуалните чаши са изработени от безоловен к..
250,00 лв.
В наличност
Сребърни чаши без столче ръчна изработкаТози комплект нестандартни сватбени чаши без столче има сребърно покритие. Изработени от метал, чашите са с видими следи от чукчето на майстора, за да се подчертае тяхната ръчна изработка. Това създава допълнителен ефект на красиво пречупване на светлината, ко..
260,00 лв.
Показани са от 1 до 5 от 5 резултата (1 страници)