Меню
Кошница

Фигурки за торта

Топери за сватбена торта и за годеж

Сватбената торта е своеобразна кулминация на сватбеното тържество. Когато тя излиза на сцената, всички погледи са вперени в нея. За да я направите още по-впечатляваща, украсете я с фигурка на младоженци, наричана понякога „топер“. Тази фигурка символизира вашата единствена по рода си любовна история. Особено ако в града ви няма изумително добър сладкар, който да изработи малка скулптура с вашите отличителни характеристики, готовите сватбени фигурки в Svatbenden са това, от което имате нужда.

Нашата широка селекция от уникални топери за сватбени торти ще отговарят на различни сватбени стилове. Избора обхваща цялата гама: от уникален топер за торта с трактор, до забавни фигурки за сватбени торти, които подхождат на булка и младоженец с чувството за хумор. Закачливи, те са и особено подходящи за торта за годеж или моминско парти.

Някои правят големи сватби, други – съвсем малки и интимни. Екипът на Svatbenden се старае да намери фигурки за всяка сватбена торта – голяма или малка.  Темите са уникални! Сред тях има забавни, традиционни, стилни и спортни, дори морски топери за сватбена торта, които да подчертаят вашата индивидуалност и стил. 

Каква е историята на сватбените фигурки като украса за торта?

Историята разказва, че е сватбената фигурка за торта е създадена преди повече от 100 години, когато дъщерята на сладкар се омъжва. Булката помолила баща си да направи някакъв символ на любовта между нея и нейния любим, с който тортата й да се отличи. Бащата в началото се опитал да направи фигурка от сладкиш, но резултат бил ужасен. Тогава той избрал порцеланова статуетка, изобразяваща семейна двойка и я поставил върху тортата. Това предизвикало такъв възторг в гостите, че веднага поставило началото на сватбената статуетка – фигурка. И така до днес.

От самото си начало, фигурката с младоженци се поставя символично на върха на сватбената торта, за да могат всички да я видят. Името „топер“ (от английски) или „връх за торта“ (на български) идва именно от мястото, на което се поставя тя. Традиционен символ за единението на новата семейна двойка, фигурката за торта е украса, която се променя с времето, така, както и самите младоженци. Класически преди години, днес моделите често са забавни, с чувство за хумор и леко намигане.

Ако празнувате голяма годишнина, като 10, 20 или повече години от сватбата си, имаме чудесно предложение за вас! Изберете топер за торта Mr & Mrs, а пред него сложете две свещи - цифри, отбелязващи съответния юбилей.

В наличност
Фигурка за торта с младоженец футболист ИГРИТЕ НЯМА ДА СВЪРШАТЗабавна сватбена фигурка за торта посветена на младоженеца футболист. Този перфектен връх за торта ще пасне перфектно, сякаш е направен специално за Вас. Фигурката "Футболист" е от по-високата ни серия и е част от нашата Премиум колекция...
60,00 лв.
В наличност
Нестандартна фигурка за сватбена торта "Танц с халки"Танц с халки е за онези, които искат да бъдат различни. Забавна сватбена фигурка за торта с височина 20 см,  висока и грациозна фигурка е подходяща за голяма сватбена торта. Тя ще стои перфектно като красив връх за всяка торта на етажи. Младо..
60,00 лв.
В наличност
Забавен връх за сватбена торта "Предай се доброволно"Тази изключителна фигурка за сватбена торта е една наистина великолепна украса! Веднага предизвиква усмивка, нали? Нежната булка в разкошна бяла рокля дърпа младоженеца за вратовръзката и иска да го целуне. Той, усмихнат и сияещ, вече се е предал ..
60,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта КаляскаИзключително красива сватбена фигурка за торта Каляска. Класика, романтика и незабравими моменти,това е асоциацията, която възниква във всеки, щом погледне към тази фигурка. Завършете вашето сватбено тържество, като украсите сватбената торта с фигурка подходяща за ст..
59,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта LoveФигурката за сватбена торта "LOVE" е идеалния връх за Вашата празнична торта. Внесете допълнителна доза романтика и веселба във Вашия приказен ден, избирайки тази забавна сватбена фигурка, която ще намерите при нас.Размери 18 x 11 см;Фигурката е изработена от полирезин;..
36,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Младоженци с трактор"Фигурка за сватбена торта, изобразяваща младоженци на трактор. Модела е част от изключителната серия фигурки "Забавни младоженци".Размери: 11 х 13.5 см;Фигурката е изработена от полирезин;Леки и удобни, подходящи за всеки вид торта;Made in Germany...
46,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Младоженци на мотор"Красива фигурка за сватбена торта - младоженци на мотор. Тази ефектна фигурка е идеалният връх за Вашата сватбена торта.Фигурката е изработена от полирезин;Размери 10х 8,5 см...
28,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Младоженци на меден месец"Забавна и изключително оригинална фигурка за сватбена торта, изобразяваща младоженци с куфар, тръгнали на сватбеното си пътешествие. Тази страхотна сватбена фигурка е освен приказно красив връх на празничната Ви торта е направена и като касичка.Ра..
36,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Двама на колело"Изключително стилна сватбена фигурка-"Двама на колело", изобразяваща булка и младоженец на колело. Тази великолепна сватбена фигурка е идеалния завършек на Вашата празнична торта.Фигурката е изработена от полирезин;Размер 15,5 x 20,5 см;Леки и удобни, подхо..
59,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Булката боксьор"Фигурка за сватбена торта от серията "Забавни младоженци", изобразяваща булка боксьор. Един наистина интересен връх за сватбената Ви торта, изпълнен с доза хумор и много празнично настроение.Размери: 14 см;Фигурката е изработена от полирезин;Леки и удобни, ..
34,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Младоженци с куфар"Изключително закачлива и интересна фигурка за сватбена торта, изобразяваща младоженци "носещи" своя куфар, подготвен за тяхното сватбено пътешествие. Тази великолепна сватбена фигурка е направена под формата на касичка.Размер: 12х12см;Фигурката е изработ..
36,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Младоженец хванат с въже"Забавна фигурка за сватбена торта, изобразяваща булка, която е хванала с въже своя младоженец за крака и го дърпа към олтара. Внесете доза хумор и оригиналност на Вашето сватбено тържество, избирайки фигурката за торта "Забавни младоженци", която щ..
36,00 лв.
В наличност
Украса за сватбена торта Mr&Mrs SilverУкраса за сватбена торта Mr&Mrs- сребърна. Идеалният завършек за Вашата сватбена торта.Украса за сватбена торта Mr&Mrs Gold;Размери: 25.5 см;Изработена от метализиран картон;Леки и удобни, подходящи за всеки един вид торта;..
28,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Сватбена снимка"Фигурка за сватбена торта, изобразяваща младоженци държащи в ръцете си рамка за снимка. Модела е част от серията "Забавни младоженци".Размери: 14.5 см;Фигурката е изработена от полирезин;Леки и удобни, подходящи за всеки вид торта;Made in Germany...
34,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Младоженец футболист"Фигурка за сватбена торта от серията "Забавни младоженци", изобразяваща младоженец, които рита футболна топка.Размери: 14 см;Фигурката е изработена от полирезин;..
36,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Забавни младоженци"Изключително оригинална и забавна фигурка за сватбена торта, изобразяваща булка хванала на въдица своя младоженец. Тази ефектна фигурка за торта ще допринесе за доброто настроение на Вашето сватбено тържество.Фигурката е изработена от полирезин;Размер: 1..
36,00 лв.
В наличност
Сватбена фигурка за торта "Младоженци рокери"Тази красива фигурка за сватбена торта, изобразява младоженци на мотор, поели на дълъг път през вълнуващото приключение на семейния живот. Фигурката за сватбена торта "Младоженци на мотор" е подходяща за всички любители на моторите!Фигурката е изработена ..
40,00 лв.
В наличност
Завинаги заедно Този впечатляващ връх за сватбена торта е великолепен и много празничен. По-голям от другите в колекцията, тук фигурите на булката и младоженеца са върху пиедестал, който прави цялата конструкция по-сигурна при пренасяне на тортата. Освен практичната страна, тззи сватбена фигурк..
55,00 лв.
В наличност
Грация и елегантност за сватбения денСтилна фигурка за торта с изящни булка и младоженец, застанали един до друг. Младоженеца я е прегърнал през рамо, а тя нежно е хванала и двете му ръце. Тази класическа сватбена фигурка на влюбена и подкрепяща се двойка има сладка, умилителна вибрация. Всички Ваши..
28,00 лв.
В наличност
Украса за сватбена торта Mr&Mrs GoldУкраса за сватбена торта Mr&Mrs- златна. Идеалният завършек за Вашата сватбена торта.Украса за сватбена торта Mr&Mrs Gold;Размери: 25.5 см;Леки и удобни, подходящи за всеки един вид торта;Изработена от метализиран картон;..
28,00 лв.
Изчерпан
Бъдете щастливи! Бъдете различни!Романтика, прегръдка, танц - това са само част от думите, с които може да се опише тази красива сватбена фигурка за торта. Пресъздайте нежния и романтичен момент във всяка сватба - незабравимото изживяване на първия танц като семейна двойка - върху своята сватбена то..
28,00 лв.
В наличност
Всичко е скрито в малките детайлитеФигурка за сватбена торта е един наистина чудесен начин да изразите каква двойка сте. Тази фигурка ще ви помогне да кажете на целият свят, че се вричате един на друг и се подкрепяте взаимно. Фигурката изобразява двойка, уверена в любовта си. Класическия дизайн на с..
28,00 лв.
В наличност
Украса за сватбена торта Точно теб избирам с целуващи се младоженциФигурката за сватбена торта " Точно теб избирам" е едновременно елегантна и умилителна - просто прекрасна! Булката е хванала сватбеният си букет с две ръце зад гърба си и е протегнала устни за целувка със затворени очи. Тази великоле..
60,00 лв.
Изчерпан
Забавен връх за сватбена торта "Селфи"Фигурка за сватбена торта с позиращи за селфи младоженци, които знаят, че са красиви. Младоженеца е с брада и мустаци, с прекрасна осанка, а булката е наистина разкошна в изящната си бяла рокля. Младото семейство привлича погледите на всички! За разлика от захар..
60,00 лв.
Показани са от 1 до 24 от 38 резултата (2 страници)