Меню
Кошница

Сватбени бокали

Всичко, което искате да знаете за сватбения бокал 

Бракът е тайнство, по смисъла на християнската църква, затова и сватбения бокал е неразривно свързан с ритуала на бракосъчетанието, носейки своето символично значение през вековете.

От какво трябва да е направен бокала?

Символиката е неразривно свързана с ритуалните чаши. Златото и среброто символизират просперитет и духовно извисяване, а кристала – чистота в мислите и чувствата.

Малко история

Чашата бокал заема първо място сред свещените съдове. В християнското богослужение винаги се благославя преди употреба. Бокалът се използва по време на религиозни церемонии и има символично значение. Много от ранните ритуални чаши имат голяма купа и две дръжки. С течение на времето размерът на купата става по-малък за по-добра стабилност. При ръкополагането си римокатолическите свещеници често получавали бокал като подарък от семействата си. В християнската традиция това е най-уважавания съд, защото Исус го е използвал на Тайната вечеря, за да сервира вино. Една от най-известните истории, е тази за Светия Граал.

В наличност
Сватбен бокал за църква Anca GobletИзключително стилен и елегантен сватбен бокал за църква ръчна изработка от фин кристал, декориран с гравирани върху него ивици с опушен ефект. Сватбения бокал е изработен от безоловен кристал и е висок 32.5 см.Ръчна изработка;Декориран с гравирани ивици с опушен еф..
70,00 лв.
В наличност
Сватбен бокал With This RingСватбен бокал за църква изработен от звънтящ кристал с нежна декорация от гравирани пръстени и камъчета Сваровски. Този великолепен сватбен бокал е изработен от безоловен кристал и е с височина 23 см.Нежно гравирани пръстени;Декорация с камъчета Сваровски;Материал: криста..
90,00 лв.
В наличност
Сватбен бокал Gold Swirl Red Wine ръчна изработкаКристален сватбен бокал за църква ръчна изработка, декориран с релефна златиста плетеница, обвиваща долната част на балона. Този елегантен сватбен бокал е изработен от безоловен кристал и е висок 24 см.Ръчна изработка;Релефна златиста плетеница;Матери..
80,00 лв.
В наличност
Материал: безоловен кристал;Цената е за 1 брой сватбен бокал;Височина: 23.5 см;Made in Germany...
80,00 лв.
В наличност
Сватбен бокал Huatt Red wine ръчна изработкаИзключително стилен и елегантен сватбен бокал за църква, ръчна изработка от фин звънтящ кристал. Акцента на сватбения бокал е елегантната извивка на неговото столче. Бокала е изработен от безоловен кристал и е с височина 32 см.Ръчна изработка;Елегантна изв..
60,00 лв.
В наличност
Кристален сватбен бокал Huatt Med Red WineСватбен бокал за църква ръчна изработка, с невероятен дизайн и размер. Този впечатляващ бокал е изработен от безоловен кристал и е висок 31 см.Ръчна изработка;Материал: безоловен кристал;Височина: 31 см;Посочената цена е за 1 бокал;..
50,00 лв.
В наличност
Сватбен бокал Gold Swirl White Wine ръчна изработкаИзключително красив и стилен сватбен бокал за църква ръчна изработка, декориран със златиста плетеница обвита в долната част на балона.Този великолепен сватбен бокал е изработен от безоловен кристал и е висок 22.5 см.Декорация със златиста плетеница..
70,00 лв.
В наличност
Сватбен бокал с цветна украсаРъчно рисуван сватбен бокал с декорация от бели цветенца с лек релеф. Бокала е изработен от кристал. Подходящ за Вашият църковен ритуал.Красиво декориран с цветна украса;Изработен от кристал;Височина: 25 см;Диаметър: 7 см;Посочената цена е за 1 бокал;..
50,00 лв.
В наличност
Сватбен бокал Two HeartsИзключително стилен и елегантен сватбен бокал за църква, изработен от звънтящ кристал, декориран с нежно гравирани две сърца и камъни Сваровски. Сватбения бокал е изработен от безоловен кристал и е висок 23 см.Нежно гравирани сърца;Камъчета Сваровски;Материал: кристал;Височин..
90,00 лв.
В наличност
Сватбен бокал Bella Iris Wine ръчна изработкаСватбен бокал за църква ръчна изработка, с ефектен седефен отблясък в горната част на чашата и леко гравирано столче. Този стилен сватбен бокал е изработен от безоловен кристал и са с височина 25.3 см.Ефектен седефен отблясък;Леко гравирано столче;Материа..
50,00 лв.
В наличност
Кристален сватбен бокал Oleg KassiniСтилен и елегантен сватбен бокал за църква изработен по дизайн на Олег Касини. Този великолепен сватбен бокал е ръчно изработен от фин звънтящ кристал, декориран с кристали по цялата дължина на столчето.Декорация с кристали по цялото столче;Материал: кристал;Височ..
90,00 лв.
Изчерпан
Материал: безоловен кристал; Кристален бокал с нежен, платинен кант; Височина: 23.3 см; Ръчно изработен; made in Germany...
60,00 лв.
Изчерпан
Материал: посребрени; Цената е за 1 брой сватбен бокал; Декорация с флорални елементи; Височина: 19.5 см; Made in Italy...
220,00 лв.
Показани са от 1 до 13 от 13 резултата (1 страници)