Меню
Кошница

Покани за сватба

Най-добрите съвети за покана за сватба, които трябва да знаете 

Току що започвате с поканите си за сватба? Разберете всичко, което трябва да знаете, за да ги изберете, поръчате и доставите. Вашата покана за сватба е първото, което вашите гости ще свържат със сватбения ви ден, така че искате да я накарате да заблести. Не сте сигурни откъде да започнете? Тук имаме всичко, което трябва да знаете за тази важна част от планирането на сватбата.

Определете вашия сватбен стил

Наред с изброяването на местоположението и часа на деня, поканата - и по-конкретно - нейният стил - подсказва за стила на вашата сватба. Трябва да имате представа за вида на събитието, което организирате - класическо и елегантно, ежедневно и спокойно или бляскаво и модерно, така че е добре да изберете стил на сватбена покана, който отговаря на същата логика. След това разгледайте поканите за сватба в нашия каталог, за да получите вдъхновение.

Изберете цветовете си 

Помислете и за цвета на вашата сватба. Вероятно ще искате да включите своите светове и мотив (ако имате такъв) в вашите сватбени покани - и след това да ги повторите в останалата част от сватбената си хартиени материали (като тейбъл картички, менюта и номера за масите) за да постигнете обща визия. Някои ресторанти ще ви предложат техни номера за масите или менюта, но ако ги направите в един стил, ще постигнете забележителен ефект. Пък и цената няма да събори бюджета ви.

Уверете се, че са четливи 

Докато разглеждате цветовете и дизайна, не забравяйте за текста - информацията, която слагате в поканата е целия смисъл на изпращането й. Като цяло избягвайте светло мастило върху светъл фон и тъмно мастило върху тъмен фон. Жълтото и пастелите са трудни за четене цветове, така че използвайте тези цветове в дизайна, а не в текста. Нашите сватбени покани обикновено са върху леко перлена луксозна и плътна хартия, в по-студен или по-топъл нюанс, в зависимост от цвета на текста. Също така, бъдете внимателни към трудно четими шрифтове:  прекалено усукани и виевати – вероятно не искате да жертвате прочитането заради красиви букви.

Изберете думите си мъдро 

Научете правилата за формулиране на вашата покана. По традиция, домакина се посочва на първо място в поканата. Добре е да опишете всичко, включително времетраенето на церемонията. Накрая, не забравяйте да проверите отново, дали сте добавили всичко, което трябва да бъде включено. 

Не препълвайте поканите 

Избройте само ключовите точки на вашата покана: време и местоположение на церемонията, домакините, имената на вас и вашия годеник, дрес кода (незадължително, но много препоръчително) и RSVP информация. Опитът да се сложи прекалено много текст в поканата може да затрудни четенето и няма да изглежда толкова елегантно. Оставете допълнителни неща като упътване до мястото на сватбата си за вашия сватбен уебсайт или ги отпечатайте на отделно листче. 

Започнете рано 

Започнете да обмисляте поканите си 9 до 11 месеца преди сватбата. Гледайте да поръчате вашите покани около четири до пет месеца предваритело, така че да са готови за раздаване 8 до 10 седмици преди сватбата. Ако планирате сватба в далечна дестинация или се жените през празниците, изпратете поканите си дори по-рано (12 седмици преди сватбата).

Получете потвърждение или отказ максимално бързо 

Включете вашата RSVP информация в долния десен ъгъл на вашата покана и направете крайния срок не повече от три седмици, след като гостите получат поканите. Запомнете: Колкото повече време давате на гостите да отговарят, толкова по-голяма е вероятността те да забравят - а ще ви трябва време, за да разпределите правилно местата за сядане. Плюс това, вашият краен брой гости може да повлияе на броя на централните и други елементи в декора, както и кувертите в ресторанта, които ще трябва да заплатите.

Три пъти мери, един път режи 

Преди да бъде отпечатана вашата поръчка за сватбени покани, проверете още веднъж текста. Не трябва само партньорът и мама да го прочетат. Помолете някой, който е добре с граматиката, да провери дали всичко е граматически вярно и дали не липсва нещо. Ще се изненадате от нещата, които може да пропуснете (обърнете специално внимание на подробности като дата и час и правопис). 

Групирайте гостите

Нямате нужда от покана за всеки гост. Погледнете списъка си и разберете колко домове се нуждаят от покани, преди да дадете поръчката си. Съжителстващите двойки получават една покана. Изключенията: Децата, които не живеят у дома (като студенти в колежа) или всеки над 18 години, които живеят у дома, трябва да получат собствена покана.

Скъпо е да се върнете и да отпечатате още покани в последствие. Поръчайте достатъчно покани за списъка си с гости, плюс поне 5 допълнителни

Поръчайте вашите менюта, тейбъл картички, номера за масите и др., веднага след потвърждението от гостите си. Това е страхотен начин да сте сигурни, че всичките ви хартиени материали имат единна и красива визия. Освен това, не забравяйте колко е важно вашите гости да знаят какво ще им бъде сервирано, а не да прекалят още с ордьоврите. Не на последно място, заемането на местата според картичките с персонални имена носи не само радост, че за всеки от гостите е помислено, но и допринася за по-доброто изкарване, особено за хора без компаньон или с трудна комуникация.

В наличност
Сватбена покана Червени коралиНетрадиционни сватбени покани с червени корали, които напомнят сърце или дърво. Поканата е окомплектована с панделка от органза или сатен в подходящ за нея цвят.Изработена от луксозен перлен картон 300г. в златисто;Възможност за промяна на текста, шрифта и цвета на текс..
6,80 лв.
В наличност
Сватбена покана Тичащи младоженциСтилни и красиви сватбени покани с тичащи младоженци, изработени от перлен картон. Тези изключително стилни покани за сватба са окомплектовани с красива текстилна панделка в избран от клиента цвят.Изработена от перлен картон 300г.;Поканата се предлага в два цвята: зл..
6,80 лв.
В наличност
Сватбена покана сребриста декорацияЛуксозни свабени покани за гости, изработени от перлен картон. Тези великолепни покани за сватба са изключително елегантни и стилни.Картонът е перлен 300 грама;Минимално количество: 50 бр.;Променяеми са:Текстът на поканите;Инициалите на младоженците;Цветът на текст..
6,80 лв.
В наличност
Сватбена покана Сини морски кончетаСватбени покани тип плик с вложка, в морско синьо и бяло. На плика на поканите има морски елементи - морски кончета, мидички и раковинки. Инициалите и датата на сватбата се виждат дори когато поканата е в плика.Картонът е перлен 300 грама.;Минимално количество: 35 ..
7,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък ШоколадЛуксозни сватбени покани свитък за гости, изработени от перлен картон и завързани с панделка в тон с цветовете на поканата.Изработена от перлен картон 120 грама;Възможност за избор на текст, шрифт и цвят на текста;Свитъкът е с дължина 29 см;Минимално количество: 35 бр.;..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък цвят бордоСватбени покани свитък в цвят бордо. Поканата е изработена на перлена хартия с красиви форални елементи, обвита с хартиен пръстен в тон с нея.Покана-свитък от перлен картон 120 грама;Свитъкът е с дължина 29 см;Пръстен за покана-свитък с инициали, изработен от перлен ..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък Сребристи сърцаСватбени покани изработени от перлен картон. Поканата може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка, по желание на клиента. Възможост за изписване на инициалите от външната страна на поканата за сватба.Изработена от перлен картон 120 грама;Цена на покана ..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с червена панделкаСватбени покани-свитък, изработени от луксозен перлен картон. От едната страна е вашият текст, а гърбът е украсен с изящни орнаменти. Свитъкът е завързан с нежна панделка.Изработена от перлен картон 120 грама;Свитъкът е с дължина 29 см;Възможност за избор на ..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с розови нюансиСтилни и елегантни сватбени покани-свитък, изработена от перлен картон. Тази великолепна покана за сватба може да бъде обвита от пръстен или завързана с текстилна панделка. Възможност за изписване на инициалите от външната страна.Изработена от перлен картон 120 ..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с розова панделкаКрасиви сватбени покани-свитък, изработени на луксозна перлена хартия със златисти отблясъци. Поканата е декорирана с нежни розови елементи.Минимално количество на поръчката: 35 броя;Покана-свитък от перлен картон 120 грама;Размер 21х29см;Цената включва печат ..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с пръстенСватбени покани-свитък, изработени от перлен картон. Тази великолепна покана за сватба може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка, по желание на клиента. Възможност за изписване на инициалите от външната страна на сватбената покана.Изработена от перлен карто..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с нежна панделкаСватбени покани свитък за гости с нежна панделка. Поканата е богато орнаментирана от едната страна, а от другата е вашият текст.Покана-свитък от перлен картон 120 грама;Свитъкът е с дължина 25 см;Минимално количество за поръчка 50 бр.;Променяеми са:Текстът на п..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с красива панделкаСватбени покани свитък, изработени от перлен картон и завързани с красива панделка. Печатът е двустранен, от едната страна е вашият текст, а от другата е украсена с орнаменти.Изработена от перлен картон 120 грама;Възможност за избор на текст, шрифт и цвят на ..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с инициалиСватбени покани-свитък, изработени от перлен картон. Тази стилна и елегантна покана за сватба може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка, по желание на клиента. Възможност за изписване на инициалите от външната страна на поканата.Изработена от перлен картон..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък с едностранен печатСватбени покани свитък с едностранен печат. Поканата е изработена от луксозен перлен картон и е завързана с ефирна панделка.Покана-свитък от перлен картон 120 грама;Свитъкът е с дължина 25 см;Минимално количество: 35 бр.;Променяеми са:Текстът на поканите;Цве..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък зелени нюансиСватбени покани-свитък, изработени от перлен картон. Тази изключително красива сватбена покана може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка, по желание на клиента.Възможност за изписване на инициалните от външната страна на поканата за сватба.Изработена от..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък в сребрести нюансиСватбени покани-свитък изработени от перлен картон. Тази великолепна покана може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка по избор на клиента. Възможност за изписване на инициалите от външната страна на поканата за сватба.Изработена от перлен картон 12..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитък в оранжевоСватбени покани-свитък, изработени от перлен картон. Тази изключително стилна и елегантна сватбена покана може да бъде обвита с пръстен или текстилна панделка, по желание на клиента. Възможност за изписване на инициалите от външната страна на поканата за сватба.Израб..
5,30 лв.
В наличност
Сватбена покана свитъкСватбени покани свитък, изработени от луксозен перлен картон и завързани с нежна панделка. Поканата е двустранна - от едната страна е вашият текст, а гърбът е украсен с изящни орнаменти.Покана-свитък от перлен картон 120 грама;Свитъкът е с дължина 25 см;Минимално количество за ..
4,90 лв.
В наличност
Сватбена покана с текстилна панделкаИзключително красиви сватбени покани за гости, изработени от перлен картон. Тази великолепни покани за сватба са окомплектовани с красива текстилна панделка, която им придава допълнителна красота и завършен вид.Възможност за избор на текст, шрифт и цвят на текста;..
6,50 лв.
В наличност
Сватбена покана с морски елементиСватбени покани тип плик с вложка, в златно. На плика има морски елементи - раковинки и мидички. Инициалите и датата на сватбата се виждат дори когато поканата е в плика.Изработени от перлен картон 300 грама;Минимално количество: 35 бр.;Могат да бъдат променяни:текст..
7,90 лв.
В наличност
Сватбена покана с красива декорацияЛуксозни сватбени покани за гости, изработена от перлен картон. Тези великолепни покани за сватба ще Ви впечатлят със своя дизайн и красота.Картонът е перлен 300 грама;Минимално количество: 50 бр.;Променяеми са:Текстът на поканите;Инициалите на младоженците;Цветът ..
6,80 лв.
В наличност
Сватбена покана плик с вложка в розово и лилавоСватбeни покани тип плик с вложка в розово и лилаво. Инициалите и датата на сватбата се виждат дори когато поканата е в плика.Картонът е перлен 300 грама;Минимално количесво: 35 бр.;Променяеми са:текстът на поканите;инициалите на младоженците;цветът на ..
7,90 лв.
В наличност
Сватбена покана плик с вложкаСватбени покани тип плик с вложка в синьо и бяло. Инициалите и датата на сватбата се виждат дори когато поканата е в плика.Картонът е перлен 300 грама;Минимално количество: 35 бр.;Променяеми са:Текстът на поканите;Инициалите на младоженците;Цветът на текста;Цветът на орн..
7,90 лв.
Показани са от 1 до 24 от 37 резултата (2 страници)
console.log('Header script, your language is Български this page is called ');