" /> Най-нови

Покани за гостите

Най-добрите съвети за покана за сватба, които трябва да знаете 

Току що започвате с поканите си за сватба? Разберете всичко, което трябва да знаете, за да ги изберете, поръчате и доставите. Вашата покана за сватба е първото, което вашите гости ще свържат със сватбения ви ден, така че искате да я накарате да заблести. Не сте сигурни откъде да започнете? Тук имаме всичко, което трябва да знаете за тази важна част от планирането на сватбата.

Определете вашия сватбен стил

Наред с изброяването на местоположението и часа на деня, поканата - и по-конкретно - нейният стил - подсказва за стила на вашата сватба. Трябва да имате представа за вида на събитието, което организирате - класическо и елегантно, ежедневно и спокойно или бляскаво и модерно, така че е добре да изберете стил на сватбена покана, който отговаря на същата логика. След това разгледайте поканите за сватба в нашия каталог, за да получите вдъхновение.

Изберете цветовете си 

Помислете и за цвета на вашата сватба. Вероятно ще искате да включите своите светове и мотив (ако имате такъв) в вашите сватбени покани - и след това да ги повторите в останалата част от сватбената си хартиени материали (като тейбъл картички, менюта и номера за масите) за да постигнете обща визия. Някои ресторанти ще ви предложат техни номера за масите или менюта, но ако ги направите в един стил, ще постигнете забележителен ефект. Пък и цената няма да събори бюджета ви.

Уверете се, че са четливи 

Докато разглеждате цветовете и дизайна, не забравяйте за текста - информацията, която слагате в поканата е целия смисъл на изпращането й. Като цяло избягвайте светло мастило върху светъл фон и тъмно мастило върху тъмен фон. Жълтото и пастелите са трудни за четене цветове, така че използвайте тези цветове в дизайна, а не в текста. Нашите сватбени покани обикновено са върху леко перлена луксозна и плътна хартия, в по-студен или по-топъл нюанс, в зависимост от цвета на текста. Също така, бъдете внимателни към трудно четими шрифтове:  прекалено усукани и виевати – вероятно не искате да жертвате прочитането заради красиви букви.

Изберете думите си мъдро 

Научете правилата за формулиране на вашата покана. По традиция, домакина се посочва на първо място в поканата. Добре е да опишете всичко, включително времетраенето на церемонията. Накрая, не забравяйте да проверите отново, дали сте добавили всичко, което трябва да бъде включено. 

Не препълвайте поканите 

Избройте само ключовите точки на вашата покана: време и местоположение на церемонията, домакините, имената на вас и вашия годеник, дрес кода (незадължително, но много препоръчително) и RSVP информация. Опитът да се сложи прекалено много текст в поканата може да затрудни четенето и няма да изглежда толкова елегантно. Оставете допълнителни неща като упътване до мястото на сватбата си за вашия сватбен уебсайт или ги отпечатайте на отделно листче. 

Започнете рано 

Започнете да обмисляте поканите си 9 до 11 месеца преди сватбата. Гледайте да поръчате вашите покани около четири до пет месеца предваритело, така че да са готови за раздаване 8 до 10 седмици преди сватбата. Ако планирате сватба в далечна дестинация или се жените през празниците, изпратете поканите си дори по-рано (12 седмици преди сватбата).

Получете потвърждение или отказ максимално бързо 

Включете вашата RSVP информация в долния десен ъгъл на вашата покана и направете крайния срок не повече от три седмици, след като гостите получат поканите. Запомнете: Колкото повече време давате на гостите да отговарят, толкова по-голяма е вероятността те да забравят - а ще ви трябва време, за да разпределите правилно местата за сядане. Плюс това, вашият краен брой гости може да повлияе на броя на централните и други елементи в декора, както и кувертите в ресторанта, които ще трябва да заплатите.

Три пъти мери, един път режи 

Преди да бъде отпечатана вашата поръчка за сватбени покани, проверете още веднъж текста. Не трябва само партньорът и мама да го прочетат. Помолете някой, който е добре с граматиката, да провери дали всичко е граматически вярно и дали не липсва нещо. Ще се изненадате от нещата, които може да пропуснете (обърнете специално внимание на подробности като дата и час и правопис). 

Групирайте гостите

Нямате нужда от покана за всеки гост. Погледнете списъка си и разберете колко домове се нуждаят от покани, преди да дадете поръчката си. Съжителстващите двойки получават една покана. Изключенията: Децата, които не живеят у дома (като студенти в колежа) или всеки над 18 години, които живеят у дома, трябва да получат собствена покана.

Скъпо е да се върнете и да отпечатате още покани в последствие. Поръчайте достатъчно покани за списъка си с гости, плюс поне 5 допълнителни

Поръчайте вашите менюта, тейбъл картички, номера за масите и др., веднага след потвърждението от гостите си. Това е страхотен начин да сте сигурни, че всичките ви хартиени материали имат единна и красива визия. Освен това, не забравяйте колко е важно вашите гости да знаят какво ще им бъде сервирано, а не да прекалят още с ордьоврите. Не на последно място, заемането на местата според картичките с персонални имена носи не само радост, че за всеки от гостите е помислено, но и допринася за по-доброто изкарване, особено за хора без компаньон или с трудна комуникация.

Сватбена покана свитък с красива панделка

Сватбена покана свитък с красива панделка

Сватбена покана свитък с красива панделкаСватбени покани свитък, изработени от перлен картон и завър..

2,90лв.

Сватбена покана свитък с едностранен печат

Сватбена покана свитък с едностранен печат

Сватбена покана свитък с едностранен печатСватбени покани свитък с едностранен печат. Поканата е изр..

2,90лв.

Сватбена покана свитък с нежна панделка

Сватбена покана свитък с нежна панделка

Сватбена покана свитък с нежна панделкаСватбени покани свитък за гости с нежна панделка. Поканата е ..

2,90лв.

Сватбена покана кутийка

Сватбена покана кутийка

3,70лв.

Сватбена покана кутийка

Сватбена покана кутийкаЕфектна сватбени покани във формата на кутийка. Поканата е двустранна, от вън..

3,70лв.

Сватбена покана кутийка с бяла панделка

Сватбена покана кутийка с бяла панделка

Сватбена покана кутийка с бяла панделкаСтилни и много ефектни сватбени покани във формата на кутийка..

3,70лв.

Сватбена покана кутийка с панделка

Сватбена покана кутийка с панделка

Сватбена покана кутийка с панделкаЕфектни и изключително красиви сватбени покани във формата на кути..

3,70лв.

Сватбена покана Gold

Сватбена покана Gold

3,30лв.

Сватбена покана Gold

Сватбена покана GoldСватбени покани тип плик с вложка в златно и кремаво. Инициалите и датата на сва..

3,30лв.

Сватбена покана в оранжево

Сватбена покана в оранжево

3,30лв.

Сватбена покана в оранжево

Сватбена покана в оранжевоСватбени покани тип плик с вложка в оранжево и бяло. Инициалите и датата н..

3,30лв.

Сватбена покана Гълъби

Сватбена покана Гълъби

3,90лв.

Сватбена покана Гълъби

Сватбена покана ГълъбиИзключително стилни сватбени покани в екрю и злато. Плика на поканата е декори..

3,90лв.

Сватбена покана свитък

Сватбена покана свитък

2,90лв.

Сватбена покана свитък

Сватбена покана свитъкСватбени покани свитък, изработени от луксозен перлен картон и завързани с неж..

2,90лв.

Сватбена покана свитък с розова панделка

Сватбена покана свитък с розова панделка

Сватбена покана свитък с розова панделкаКрасиви сватбени покани-свитък, изработени на луксозна перле..

2,90лв.

Сватбена покана свитък с червена панделка

Сватбена покана свитък с червена панделка

Сватбена покана свитък с червена панделкаСватбени покани-свитък, изработени от луксозен перлен карто..

2,90лв.

Показват се от 1 до 12 от общо 50 (5 страници)