Политика за личните данни

Политика за поверителност на личните данни Svatbenden.com

Сигурността на Вашите лични данни е важна за нас. В съответствие с най-добрите препратки за защита на информацията и нейната поверителност, сме взели необходимите мерки, дейността на магазините и служителите ни да е в унисон с изискванията на Закона. При събиране лични данни на нашите клиенти, свеждаме до минимум обработваните данни, спазвайки законосъобразност, прозрачност и сигурност. Ние се отнасяме с респект към правото Ви на поверителност, затова бихме искали да Ви обясним, каква информация събираме на интернет страницата си www.svatbenden.com и как я използваме. Тази политика за поверителност се отнася единствено за информация, която се събира чрез нашата интернет страница.

Какви лични данни събираме и защо обработваме Ваши лични данни?

Нашата фирма ОКО 1000 ООД, обработва онези лични данни, които са необходими и свързани с дейността ни,  като при това действаме, като администратор на лични данни. Събираме само минимално необходими данни и само ако сме получили Вашето съгласие или е налице друго законно основание за това. Случайте в които събираме и обработваме Ваши лични данни, както и целите с които го правим са следните:

  • Когато пожелаете да получите наш бюлетин с новости или специални оферти: тогава е необходимо да ни предоставите имейл адрес, на който да Ви изпратим бюлетина си.
  • Когато ни изпратите писмо през интернет страницата ни, в което правите запитване е необходимо да посочите име и имейл за връзка, за да можем да се свържем с Вас. Ако ни споделите друга лична информация в текста на запитването си, ще обработим тази информация, доколкото е необходимо, за да отговорим на въпросите, които сте ни поставили.
  • Когато създаваме Ваш личен профил на нашата интернет страница, ние събираме Вашете две имена, имейл адрес, телефон за контакт и адрес.
  • Когато закупувате стока от нишия онлайн магазин, обработваме допълнително следните категории лични данни:

- Име и презиме;
- Телефонен номер за контакт;
- Адрес за доставка;
- Желана дата и час на доставка, ако има изразена такава;
- Куриер, с който предпочитате да получите стоките, поръчани от нас

За да подобрим начина на работа на нашия онлайн магазин, ние използваме бисквитки. Вижте повече в раздел Бисквитки по долу.

Независимо от причината, поради която ни споделяте Вашите лични данни, препоръчваме да не разкривате чувствителна лична информация: като данни относно възраст, расов или етнически произход, религия, членство в синдикални организациисексуална ориентация, здравословен статус и тн.

За колко време съхраняваме Вашите лични данни?

ОКО 1000 ООД ще съхранява Вашите лични данни само за целите, посочени по-горе и само за необходимия за тях срок. Ако решите, че не желаете да получавате повече нашия бюлетин или че искате да изтриете профила си, ние ще заличим всички Ваши лични данни (освен ако за нас не е налице друго основание/законово задължение да запазим част от тях).

С кого споделяме Вашите лични данни?

За нас е важно да Ви уверим, че няма да споделяме или разпространяваме Вашите лични данни за маркетингови или други цели на трети страни. Посочените по-горе данни се предоставят единствено на наши доверени партньори (технически доставчици на маркетингови услуги и услуги по уеб дизайн), за които сме се учерили, че спазват най-висок стандарт за сигурност на информацията и нейната поверителност. Предоставянето на данни на нашите партньори е необходимо, за да можем да Ви доставим услугите, които сте заявили, както и за да подобрим функционирането на нашата интернет страница.

Така, както не бихме искали нашите собствени лични данни да се използват против волята ни, ние няма да продадем Вашата информация на трети лица или да я използваме за цели, за които не сме Ви уведомили и не сте ни дали предварително съгласие.

Как защитаваме Вашите права?

ОКО 1000 ООД обработва Вашите лични данни само в съответствие с посочените по горе цели и срокове. Когато събираме лични данни, ние го правим в минимален обем и само за предварително и ясно определени цели и срокове за съхранение. Достъпът до данните предоставяме само на определен брой лица, които са предварително обучени и инструктирани, как да работят с данните.

Какви са Вашите права?

Като лице за което се отнасят данните, имате право да получавате потвърждение и/или подробна информация включваща копие на обработените за Вас лични данни (право на достъп). Освен това можете да възразите срещу събирането и по-нататъчната обработка на Вашите лични данни, както и да поискате същите да бъдат коригирани (актуализирани) или изтрити (когато за нас не е налице валидно правно основание да продължим да ги обработваме). 

Важно е да знаете, че можете да одтеглите Вашето съгласие за обработка на лични данни по всяко време, като влезете в Редакция на профила си и натиснете бутончето "Заличи профила". Ако считате, че Вашите права за защита на данните са нарушени, имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни. За да зададете въпроси във връзка с Вашите права или ако искате да упражните някое от тях, моля свържете се с нас на: office@gourmethouse.bg или на тел. 0888 10 65 65.

Използване на "бисквитки"

Какво са бисквитките и защо са необходими?

"Бисквитката" е малък текстов файл, който се изтегля на "крайно устройство"(например компютър или смартфон), когато потребителят достъпи уебсайт. Тя позволява на сайта да функционира правилно, да разпознава устройството на потребителя и да съхранява известна информация за предпочитанията на потребителя и за минали действия (например избор на език, размер на шрифта, login и др.), които се съхраняват за определен период от време, за да не се налага да въвеждате информацията отново.

За да разгледате нашия сайт не се изисква да се регистрирате или да предоставяте лична информация. При зареждане на страницата на www.svatbenden.com и при преглед на нейното съдържание се използват "бисквитки", които позволяват нейното правилно функциониране. Освен това, когато пазарувате в нашия онлайн магазин, бисквитките позволяват на сайта да запомни, кои продукти добавяте в потребителската си кошница, докато не финализирате покупката. 

Как да контролирате и ограничите използването на "бисквитки"?

Относно бисквитките, които не са задължително необходими за правилното функциониране на интернет страницата ни, можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, влезте в настроиките на Вашия браузер.